Home / Поддръжка /

5 здравословни ползи да поддържате педикюра си

педикюр

5 здравословни ползи да поддържате педикюра си

by ArrayaNails

Несъмнено краката на жената са мястото, в което се задържа най-голямо напрежение в тялото. В напредналото ежедневие не осъзнаваме какво натоварване оказваме тях!

Всяка жена знае, че освен на работното си място, което често е правостоящо, домакинската работа не отстъпва по нищо по натовареност - да отидеш да напазаруваш, да сготвиш, да подредиш, да изчистиш - все неща, които не можеш да направиш седнала.

pedicure

Давам ви 5 здравословни причини, заради които си струва да поддържате педикюра си!

1. Намалява риска от инфекции


При изпълняването на процедура "педикюр", крачетата се овлажняват и хидратират, което предотвратява появата на пукнатини и развитието на инфекции. Мръсотията и бактериите от краката Ви се почистват, което свежда процента от поява на гъбички до минимален. Почистването, оформянето и поддържането на нокътната плочка намлява рика от впити нокти и инфекции.

2. Държи мазолите под контрол


При процедурите към педикюра се осигурява допълнителна хидратация, с която се предотвратява образуването на мазоли и се премахват вече съществуващите такива. По същия начин, ексфолирането и отстраняването на мъртвата кожа на краката Ви ще предотврати натрупването и появата на пришки или вроговяване на кожата, които също могат да бъдат болезнени. Премахването на този слой мъртва кожа стимулира растежа на нова, здрава кожа.

3. Подобрява кръвообращението


Топлата вода, ароматът и масажът, на които се наслаждавате по време на педикюр, подобряват кръвообращението на краката, намаляват болката и дискомфорта, регулират вътрешната Ви енергия и затоплят крайниците Ви.

4. Подобрява здравето на ставите


Всеки педикюр завършва с масаж на краката, а той спомага раздвижването на ставите, което намалява сковаността, помага за облекчаване на стреса и намалява значително болката, причинена от разтежения и травми.

5. Педикюрът има релаксиращ ефект


Едно от най-важните предимства на тази процедура е нейният терапевтичен ефект. Ще си подарите време,в което да се откъснете от напрежението и забързаното ежедневие, да се насладите на приятен, успокояващ масаж от ръцете на професионалист, а като краен резултат – красиви и поддържани нокти и ходила.
Не цветът на ноктите е най-важен в тази терапия!
Тази терапия допринася допринася за доброто разположение на духа, подобрява цялостното Ви здравословно състояние и най-вече Ви кара да се чуствате добре по време и след процедурата!
За повече информация, може да се свържете с нас на телефон:
+359 898 69 89 03
или да ни последвате във фейсбук тук:
https://www.facebook.com/ArrayaNails


Stay Positive!

Share this article

Leave a comment